Page 89 - Opplev Midt-Norge
P. 89
God-mett på
omveien
I år har Trøndelag fått den høythengende benevnelsen
Europeisk Matregion 2022, noe som er en bekreftelse på at
våre råvarer, matprodusenter, foredlere og serveringssteder
er blant de ypperste i Europa. Den Gyldne Omvei på
Inderøy har i stor grad vært med på å bidra til det.
AV: Tone Midtgård
Avstikkeren, som er en liten omvei om man kjører E6, går gjennom
vakkert og bølgende kulturlandskap og er spekket med gårdsutsalg og
spisesteder med mat og drikke basert på lokale råvarer.
Gulburet var blant pionerene da den startet opp. Det var i 1998, da
lokale krefter gikk sammen om å få et tettere og bedre samarbeid om
reiselivet.
– Jeg var med på oppstarten av Den Gyldne Omvei. Det var vi,
Gangstad, Gjørv og Inderøy Slakteri, i tillegg til aktører innen kunst og
kultur, sier Liv Elin Olsen.
Sammen med mannen Arve Østbø på gården Verdal Østre midt mel-
lom Straumen og Sandvollan, hadde hun året i forveien startet et lite
gårdsmatutsalg med enkel servering i det gule stabburet på gården.
OPPLEV MIDT-NORGE | 2022 89